5 bra e-böcker om kryptovalutor

De senaste åren har kryptovaluta blivit ett allt mer populärt samtalsämne i takt med att fler och fler blir intresserade av de digitala tillgångarna. Framväxten av kryptovalutamarknaden har det också skett en explosion av böcker som skrivits om ämnet.

Även om vissa av dessa böcker kan vara ganska tekniska så finns det gott om e-böcker som är perfekta för alla som vill lära sig grunderna i kryptovaluta och blockkedjetekniken som stöder den. I den här artikeln kommer vi att utforska fyra e-böcker och en ljudbok om kryptovaluta som kan hjälpa dig att komma igång med och förstå kryptovalutor lite bättre.

En e-bok om kryptovaluta är knappast en bra godnattsaga barn gillar men för vuxna är detta rena rama godiset. I varje fall om du är en person som tycker att det där med Bitcoin och andra kryptovalutor är spännande. Så läs vidare och beställ sedan böckerna online. Vi börjar med en ljudbok om krypto…

 1. Så blir du rik på bitcoin – den kompletta snabbguiden till att investera i kryptovalutor

Det här är en ljudbok som har skrivits av Christian Ploog och Totte Löfström. Den finns som ljudbok på svenska ljudboksidor och har lästs in av Dan Kandell. Det är mycket lättare att lyssna på en ljudbok än att läsa e-bok eller få information på Internet i artiklar och blogginlägg.

Den här boken ger dig informationen du behöver för att kunna komma igång och tjäna pengar på kryptovaluta online. Du får veta mer om vad kryptovalutor är och du får också tips för hur du ska handla och hantera de virtuella pengarna.

Boken tar upp:

 • Mining
 • ICO
 • Hodl
 • Börs
 • Köpläge
 • Välja rätt kryptovaluta

Boken har intervjuer med kryptovalutaexperter, ekonomer och fler. Författarna själva har god erfarenhet av att handla med krypto och den delar de fritt med dig i boken. En stor fördel är att detta är en bok på svenska. Följande 4 e-böcker är på engelska.

Det här är en perfekt ljudbok för bilresan eller tågresan. Kolla bara uttaget för laddaren och plugga in. Du får underhållning hela vägen som kanske sedan leder till nya spännande investeringar!

bok på tåget
Varför läsa bok på tåget då du kan lyssna på den?

Den här boken finns som ljudbok på Nextstory där du får lyssna gratis i 30 dagar som ny kund.

 1. The Internet of Money av Andreas M. Antonopoulos

The Internet of Money, som vi kan översätta till Pengarnas Internet, av Andreas M. Antonopoulos är en bra start för den som vill få en bättre förståelse för vad kryptovaluta är och hur det hela fungerar.

I den här e-boken förklarar Antonopoulos grunderna för tekniken i enkla termer så trots att det är på engelska bör det inte vara svårt för dig att förstå. Du får också läsa mer om kryptovalutans potentiella konsekvenser för pengars framtid.

Författaren undersöker också effekterna av kryptovaluta på våra liv och framtiden för den globala ekonomin. Med sin raka och lättförståeliga stil och språk är The Internet of Money en utmärkt läsning för dig som precis har börjat med kryptovaluta.

Här kan du se Andreas på besök i Sverige där han talade om sin bok:

Du finner denna bok på Adlibris.

 

 1. Cryptocurrency Investing Bible av Alan T. Norman

Om du vill lära dig mer om att investera i kryptovaluta är Cryptocurrency Investing Bible av Alan T. Norman den perfekta boken för dig. I den täcker Norman allt från grundläggande koncept till avancerade strategier. Det här ger läsarna en heltäckande överblick över hur investeringar i kryptovaluta fungerar.

Du får också råd om hur du identifierar och analyserar de bästa investeringarna, samt hur du undviker vanliga fallgropar. Boken är tydlig och lättläst. Cryptocurrency Investing Bible kan ses som viktig läsning för alla kryptoinvesterare.

lära med ebok
Lär dig grunderna och mer med e-bok om krypto!

Den här boken finns på Akademibokhandeln.

 1. Mastering Bitcoin av Andreas M. Antonopoulos

För den som vill få en mer teknisk förståelse för kryptovaluta är Mastering Bitcoin av ovan nämnda Andreas M. Antonopoulos ett utmärkt val. I den här e-boken ger Antonopoulos en omfattande översikt över tekniken och hur den fungerar, från grunderna i kryptografi till blockkedjans inre funktioner.

Han undersöker också effekterna av kryptovaluta på ett intressant sätt som är tankeväckande. Mastering Bitcoin är en utmärkt bok för alla som vill få en mer djupgående förståelse för tekniken och dess implikationer. Kanske en bra bok att fortsätta mer efter att du har läst Antonopoulus första bok.

Du bör finna boken på Adlibris liksom boken vi nämner här ovan!

kryptovaluta plånbok

 1. Cryptoassets: The Innovative Investor’s Guide to Bitcoin and Beyond av Chris Burniske och Jack Tatar

Cryptoassets: The Innovative Investor’s Guide to Bitcoin and Beyond av Chris Burniske och Jack Tatar är en annan bra e-bok för dig som vill lära dig mer om kryptovalutainvesteringar. I boken ger Burniske och Tatar en omfattande översikt över de olika typerna av kryptotillgångar och hur man investerar i dem.

De diskuterar också teknikens implikationer för den globala ekonomins framtid och ger råd om hur man identifierar och analyserar de bästa investeringarna. Cryptoassets är ett måste för alla kryptoinvesterare.

Den här boken finns på Bokus.

e-bok på bord
Läs när och var du vill med en e-bok!

Några avslutande tankar

Kryptovaluta är ett spännande område där det sker en massa snabbt. Det finns gott om e-böcker för dig som vill lära dig mer och lyckas med dina kryptovalutainvesteringar. Detta oavsett om du vill få en bättre förståelse för grunderna eller vill lära dig mer om avancerad strategi. Lyssna på ljudbok på svenska eller läs e-böcker på engelska och se fram emot en massa viktig kunskap som hjälper dig att ta nästa steg som kryptovalutahandlare!